Meditació i gestalt

La meditació és una tècnica mil·lenaria utilitzada com a mètode per diverses tradicions espirituals per ampliar la consciència.

Les tècniques de meditació s’han connectat amb la psicoterapia como a eines poderoses per al creixement personal. Quan la meditació acompanya la teràpia, el client aconsegueix un grau d’integració profund del que ha viscut a la consulta. No cal dir que la meditació també hauria de ser un hàbit diari en la vida del terapeuta, per mantenir i potenciar la presència i consciència en l’acompanyament terapèutic.

Gestalt i meditació s’alineen en la manera de treballar: ambdues es basen en l’adonar-se com a element essencial d’un estil de vida, encara que en gestalt treballem amb un cos que s’expressa i es mou i en la meditació es tracta de mantenir la quietud física perquè es pugui arribar a la quietud mental, imprescindible per desenvolupar l’atenció constant.

Claudio Naranjo ha estat un dels pioners a portar la meditació a l’àmbit de la psicoteràpia. Naranjo no solament incorpora a la gestalt les técniques de meditació, sinó que intenta expandir-la cap als aspectes transpersonals de les filosofies orientals, fet que va molt més enllà de las finalitats de la psicoteràpia occidental.

Hi ha un gran ventall de tècniques de meditació. En l’enllaç següent (On meditar), trobareu una llista de centres (no exhaustiva) on poder-la practicar, la majoria de manera gratuïta o amb una petita aportació, des de diferents filosofies, de manera que tothom pugui trobar la que més se li adigui.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s