“Em guanyo la vida…”

Fa un temps, vaig escoltar dir a un terapeuta: “Què és això de ‘guanyar-se la vida’? La vida la tenim guanyada des del moment de néixer”.

En aquest moment de tanta incertesa, laboral i personal, algú pot pensar que és una broma de mal gust. Però, en lloc de rebutjar-la d’entrada, us invito a aturar-vos una mica i esbrinar-hi el sentit més profund: la vida com a regal, com una oportunitat d’arribar a ésser plenament de l’única manera possible, que és assentint a tot el que la mateixa vida ens porta.

Ahir, al grup de creixement personal amb persones que tartamudegen, un noi es va fixar l’objectiu de “ser feliç” per a aquest curs. Felicitat plena com a sinònim d’absència de dolor i patiment, bastant present a la seva vida. Per aquí, no hi ha solució. L’únic que està al nostre abast és la manera com vivim el dolor, el patiment, les incomoditats, les desgràcies.

Trobem espurnes de felicitat quan no la busquem. La nostra actitud és la que ens permet ser feliços.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s