“Ocupa’t del regne del cor, i la resta t’arribarà de més a més”

Educació i Fundación Claudio NaranjoAvui Víctor Amela entrevista Claudio Naranjo a “La Contra” de La Vanguardia. Poques coses es poden afegir al que diu el mestre. Fa un repàs al que ha estat el seu objectiu en tots els anys d’aprenentatge i ensenyament: l’autoconeixement i la transformació personal a través de l’eneagrama, i la preocupació per l’educació dels infants, “massa intel·lectual, individualista, patriarcal i poc humanística”, i en dóna el camí: “integrar intel·lecte, cos, emocions i esperit, per ser més amorosos, més lliures, més savis”. Des de la Fundación Claudio Naranjo s’està impulsant un nou paradigma educacional per a la formació dels educadors, que són el pilar essencial d’una educació que consideri l’infant en totes les seves dimensions: instintiva, emocional, cognitiva i espiritual.

A les antípodes d’aquest model d’educació humanista i respectuós amb els nostres infants, hi ha l’educació a Corea del Sud. Diumenge al vespre, el 30 minuts de TV3 va emetre “El preu de ser els primers”. Ho podria resumir en dues paraules: disciplina i competició pedagògica per “tenir un futur millor”. No sabem com serà el seu futur. El present és una tortura. Estudiants de batxilletat dediquen 14 hores diàries a l’estudi. Unes de les nenes que hi surten, de 10 anys, estudia fins a les 10 del vespre, després de l’escola. Ni a l’hora de dormir pot descansar: la mare li posa un radiocasset amb una lliçó d’història en anglès… S’adorm abraçada al seu ós de peluix. Potser els somnis li permetran ser nena.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s