Curs de patrons de relació disfuncionals, per Luis Fernando Cámara

Fa uns dies m’ha arribat la informació del centre Espaipertu del curs de patrons relacionals conduït per Luis Fernando Cámara, psicoterapeuta i director de l’Institut Hoffman d’Espanya, que imparteix el procés Hoffman, curs de sanació de les relacions parentals. S’imparteix del 18 al 20 de maig.

De petits, hem après uns patrons de relació que en aquell moment ens permetia de sobreviure; per aconseguir l’amor dels pares o, per evitar, en els casos més extrems, que ens fessin mal.

Aquests patrons ens van quedar marcats a foc i els anem reproduint en totes les relacions, personals, familiars, de feina, amistats, etc. De petits ens van ser útils, ara són una rèmora, ja que es disparen sense que nosaltres els puguem controlar, i ens fastiguegen la vida.

Com diu Cámara: “Así en nuestra vida, las personas con las que  nos relacionamos van enganchándose con nosotros en nuestros particulares ganchos. Para que se active un patrón, necesitamos que aparezca en nuestra vida una persona que establezca con nosotros una interrelación que me recuerde, generalmente de modo inconsciente, la situación infantil. Necesitamos tener un gancho en el que pueda engancharse el complementario.”

Per tant, conèixer els patrons de relació (PR) que mouen les nostres vides, i poder-los sanar, és fonamental per a la nostra llibertat.

Una petita remarca… Durant el SAT I (formació sobre l’eneagrama creada per Claudio Naranjo), vaig tenir la gran sort de tenir Luis Cámara com a terapeuta;  subtil, respectuós, savi, precís, amorós… Cirurgia làser aplicada a la teràpia!

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s