El meu mètode

 fonament m. [LC] Part essencial sobre què recolzen les altres. (DIEC )

Quan algú em pregunta a què et dediques, li responc que sóc terapeuta gestalt, i afegeixo que també sóc coach i constel·ladora, faig meditació… i altres recursos que he anat adquirint en la meva formació.

“Ah, i com ho fas?”, em pregunten. Aleshores acostumo a explicar que els fonaments del meu treball és la psicoteràpia gestalt, que no és una tècnica, sinó una actitud, un posar-me en estat d’acompanyar, que implica presència, presa de consciència, treball amb el present -l’aquí i ara-, autoresponsabilitat, fluir en el procés, considerar el client en la seva totalitat (cos, emoció, llenguatge i espiritualitat), entre altres aspectes.

Sobre aquests fonaments, vaig bastint el meu mètode de treball amb diferents aportacions. Del coaching, n’extrec el potencial de l’art de la pregunta i la mirada posada en els recursos més que en les debilitats.

Hi afegeixo les aportacions de la teràpia sistèmica (des de les constel·lacions familiars), focalitzada en el sistema familiar -que constitueix i condiciona la nostra forma de viure i accionar-, o en qualsevol altre sistema: equip, organització, comunitat, etc.


La teràpia gestalt

                        “La teràpia gestalt és massa beneficiosa per reduir-la als malalts”. Fritz Perls

Gestalt i coaching

És una teràpia psicològica que ajuda a resoldre qualsevol situació conflictiva en la vida. Proporciona més salut física, emocional i mental, i ajuda a aconseguir un millor coneixement de si mateix i a responsabilitzar-se dels pensaments, sentiments i accions propis, sense donar la culpa als altres o a l’entorn.

La teràpia gestalt no és sols un abordatge terapèutic eficaç, sinó una filosofia de vida.

Per saber-ne més


 El coaching

                                         “Som semblants a un aglà, que conté al seu interior tot el potencial per convertir-se en un roure majestuós. Necessitem aliment, estímul i llum per créixer,   però el roure ja es troba al nostre interior”. John Whitmore

CoachingEl coaching és un procés mitjançant el qual el client  s’apodera de la seva vida i descobreix les seves pròpies respostes, amb l’acompanyament del coach, que el motiva, l’ajuda a potenciar les seves capacitats i li dóna suport.

Està orientat a aconseguir objectius concrets, i permet una aplicació pràctica i immediata en la vida de cada persona.

Per saber-ne més


Les constel·lacions familiars

                          “L’amor és això: tota persona té el mateix dret de pertànyer”. Bert Hellinger

cropped-depositphotos_5729758_s.jpg

Les constel·lacions familiars fan emergir els lligams inconscients que hi ha entre els membres d’una família o grup, i l’impacte de les relacions entre si. Amb les constel·lacions s’aconsegueix una profunda presa de consciència de la realitat personal i la comprensió del passat.

Sessions individuals

Les constel·lacions familiars s’apliquen també en teràpia individual i són tan eficaces com quan despleguem una constel·lació familiar en grup.

Per saber-ne més